HoutsnijatelierMarc Knapenfoto homepage
artisanaal houtsnijwerkImage 7-09-16 at 21.01 (3)

 

Marc Knapen (°1964) is actief als houtsnijder en houtbeeldhouwer.
In een eerste fase heeft hij zich via zelfstudie bekwaamd in het houtsnijden. In Kortessem volgde hij het atelier ‘op zolder’, later ging hij zich in het Duitse Oberammergau bijscholen. Sinds 2009 volgt hij op regelmatige basis les aan de befaamde houtsnijschool Geisler-Moroder in het Oostenrijkse Elbigenalp.

“Werken met hout is mijn passie,” aldus Marc, die vroeger als jonge hulp in de plaatselijke schrijnwerkerij, later als leerling-houtbewerking in school en nu als schrijnwerker aan de slag is. “Mijn interesse in het houtsnijden is gewekt tijdens een buitenlands kamp van de jeugdbeweging in het Oostenrijke Lechtal. In het dorpje Elmen waren enkele ‘holzschnitzereien’ waar je de stielman achter het venster kon gadeslaan. Daar is voor mij de passie van het houtsnijden begonnen, een hobby waaraan ik nu, meer dan 30 jaar later, nog steeds veel plezier beleef.”

image-2017-07-06

Naamloos 2


Houtsnijatelier in ATLJ Kortessem

Wekelijks komen een aantal enthousiaste houtsnijders bijeen om samen hun hobby te beoefenen; deze ateliers gaan door in Kortessem op dinsdag- en donderdagavond.
Voor informatie: klik hier.

 

1thumb2thumb3thumb4thumb5thumb

 

 

 

 

 

Enkele interessante links

Haspenwood
Timmerveld
Galleriet – Gilberte Claes
Houtsnijschool Geisler-Moroder in Elbigenalp (Oostenrijk)
Dorp Elbigenalp in Lechtal (Oostenrijk)
Staatshoutsnijschool in Oberammergau (Duitsland)
Dorp Oberammergau in Beieren (Duitsland)
Website met gegevens van Belgische kunstenaars